My little web

Online eszköztár kisvállalkozóknak

Mi a célod?

nyitvavagyunk.jpeg

Ahogy az üzleted kiindulása, úgy weboldalad indulása is ugyanaz a pont, amikor meg kell kérdezni magadtól a következőt: MI A CÉLOM A WEBOLDALAMMAL???

Hiába remeg a lábad a rajtvonalnál, én azt kérem ne indulj még el! Honnan tudod, hogy a jó irányba futsz-e? Hogy készülő oldalad valóban a céljaidat szolgálja?

Állj még meg egy pillanatra és gondolkozz el azon, MI A CÉLOD A WEBOLDALADDAL?

 E kérdés megválaszolását pedig ne spórold le! Hiszen ez rengeteg dolgot el fog dönteni helyetted! Kell-e Neked egyáltalán weboldal? Elég egy ingyenes blog.hu oldal vagy jöhet a wordpress? Hogy nézzen ki az oldal? Milyen fotók kerüljenek ki, mi mutat irányt az arculatnál? Mi legyen a főoldalon? Hol legyen a kapcsolat? Mik legyenek a menüpontok? Milyen legyen a szöveg?

Mik lehetnek a céljaid?

 Az önmagában nem cél, hogy legyen oldalam, mert mindenkinek van. Az sem annyira jó cél, hogy eladni szeretnék, hisz mindenki más is azt szeretne. Az már jó cél lehet, hogy:

  • Szeretnék hirdetni, a google találati listán jó helyen megjelenni, például az oldalra mutató google adwords hirdetések révén.
  • Szeretnék a google találati listán elől lenni, mert egy keresett témában vannak jó tartalmaim, amiket kidobhat a kereső.
  • Szeretném, ha bárki fel tudná venni velem gyorsan a kapcsolatot, meg tudná nézni a termékeim listáját vagy a nyitvatartási időt.
  • Szeretném, ha a portfólióm elérhető lenne online - fotók, szövegek, referenciák, videók, stb.
  • Szeretnék közösséget épiteni és hirlevél-feliratkozókat gyűjteni.
  • Szeretnék a neten árulni, webshopot üzemeltetni.
  • Szeretném, ha a személyt látnák az oldal mögött, akitől megveszik a szolgáltatást.

És mik a válaszok a kérdéseidre?

Pár ötlet, hogy én mit helyeznék fókuszba, ha ezek lennének a céljaim. Ezek csak tanácsok, kérlek, Te tölts el sok időt azzal, hogy végiggondolod, mi a célod az oldallal és ez alapján, mire kell fókuszálnia a weboldaladnak.

  • Szeretnék hirdetni, a google találati listán jó helyen megjelenni, például az oldalra mutató google adwords hirdetések révén. AKKOR LEGYEN GYORS, MOBILBARÁT OLDALAD, ÜTŐS FŐOLDALLAL ÉS A SZÜKSÉGES ALOLDALAKKAL. AZ OLDALAID LINKJÉT, VAGY TERMÉKEID LINKJÉT PEDIG HIRDETHETED IS! NE VACAKOLJ SOKAT PÉLDÁUL BLOGGAL, HA NEM AZ SZOLGÁLJA A VÁLLALKOZÁSOD, HANEM HIRDETÉSEK ÚTJÁN AKARSZ VEVŐKET BEHÚZNI.
  • Szeretnék a google találati listán elől lenni, mert egy keresett témában vannak jó tartalmaim, amiket kidobhat a kereső. AKKOR FÓKUSZÁLJ A BLOGODRA, A FELHASZNÁLÓ AZONNAL TALÁLJA MEG A BLOGOT A FŐOLDALON, MINDEN CIKKED KÜLÖNÖS GONDOSSÁGGAL RAKD ÖSSZE, LEGYENEK TAGOLT, KULCSSZÓ-BARÁT TARTALMAID, HA KELL, FOGADJ SZÖVEGIRÓT!
  • Szeretném, ha bárki fel tudná venni velem gyorsan a kapcsolatot, meg tudná nézni a termékeim listáját vagy a nyitvatartási időt. EZ ESETBEN AKÁR TELJESEN INGYENES MEGOLDÁSOK IS JÖHETNEK, FACEBOOK, WIX, WORDPRESS IS, A LÉNYEG, HOGY MINDEN FONTOS INFÓT MÁR A FŐOLDALRA TEGYÉL KI, LÁBLÉCBEN IS SZEREPELTESS. MINDEN OLDALON LEGYEN GOMB, LINK A KAPCSOLATI OLDALRA.
  • Szeretném, ha a portfólióm elérhető lenne online - fotók, szövegek, referenciák, videók. EZ AKÁR WIX OLDALLAL IS MEHET, DE A WORPRESS IS TUTI. A FÓKUSZBAN LEGYENEK A REFERENCIÁID, PÉLDÁUL FŐOLDALON SLIDESHOWBAN. NAGYON EGYSZERŰ OLDALT JAVASLOK, AHOL A PORTFOLIO AZ URALKODÓ TARTALOM. AZÉRT FIGYELJ A KÉPEK MÉRETÉRE, MERT HA NEHEZEN TÖLTŐDIK BE AZ OLDAL A SOK TÚLMÉRETES KÉP MIATT, A FELHASZNÁLÓ TÜRELMETLEN LESZ ÉS ODÉBBÁLL.
  • Szeretnék közösséget épiteni és hirlevél-feliratkozókat gyűjteni. AKKOR A FELIRATKOZÁS KERÜLHET A FŐODALRA, LÁBLÉCBE, KAPCSOLATI OLDALRA ÉS FELUGRÓ ABLAKBA, LANDING PAGE-RE IS. RAKJ KI OLYAN RELEVÁNS TARTALMAKAT, MELYEKET CSAK FELIRATKOZÁS UTÁN KÜLDESZ KI.
  • Szeretnék a neten árulni, webshopot üzemeltetni. FÓKUSZ A TERMÉKEKEN. NE KELLJEN A FELHASZNÁLÓNAK KERESGÉLNI AZ OLDALON A WEBSHOPOD LINKJÉT. A TERMÉKEKRŐL NAGYON PROFI KÉPEKET HASZNÁLJ CSAK (FEKTESS BE FOTÓZÁSBA), MÁR A FŐOLDALRA IS KERÜLJÖN KI PÁR TERMÉK! MINDENT A SHOP-NAK RENDELJ ALÁ!
  • Szeretném, ha a személyt látnák az oldal mögött, akitől megveszik a szolgáltatást. AKKOR TE LESZEL A FÓKUSZ, AKÁR SAJÁT FOTÓVAL, IDÉZETTEL, RÓLAM FÜLRE MUTATÓ GOMBBAL A FŐOLDALON. HOZZ LÉTRE NAGYON SZEMÉLYES SZÖVEGEKET, TÜNTESD FEL A KAPCSOLATI ADATAIDAT MINDENHOL.

És eszerint tovább! Sokat tud adni az is, ha keresel profi, felhasználóbarát oldalakat, melyeken azonnal megtalálod, amit szeretnél. Ők hogy csinálják? Tanulj tőlük! Próbálj meg a vevőid fejével gondolkodni és gyorsan elérhetővé tenni azt a tartalmat, amit keresnek!!!

My little web

Webes gyorstalpaló kisvállalkozóknak. Itt a helyed, ha nincs pénzed webfejlesztőre, vagy marketingesre, ha szeretnél vállalkozásodnak online jelenlétet gyorsan és szinten ingyen!

SZERZŐI JOGOK

Az oldal teljes tartalmát szerzői jogok védik. A fotók forrása: http://pexels.com

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása