My little web

Online eszköztár kisvállalkozóknak

WORDPRESS VS BLOG.HU

csajos.jpegAmennyiben blogger vagy, illetve tervezel blogot az oldaladra, tehát lesznek cikkeid, szakmai anyagok, változó szöveges tartalmak, már induláskor felmerülhet benned, hogy egy egyszerű blog.hu oldallal indulj-e el, vagy egyből legyen egy saját wordpress oldalad.

Ez a kérdés ráadásul akkor is jogos kérdés, ha nem blogot indítasz, de azonnal kell egy webes felület, ahol kommunikálhatsz magadról, vannak menüpontok, feltölthetsz néhány fotót és szöveged a vállalkozásod mentén.

Merthogy van egy ilyen mondás az üzleti életben: előbb keress pénzt és utána fektess be... Nem mondom, hogy ez MINDIG állja a helyét, de SOKSZOR igen. Van ez az illúzió, talán már téged is megtalált, hogy úgy érezzük, hogyha valamibe pénzt fektetünk, akkor azzal kvázi megvesszük a befektetés sikerét, de sajna ez nem mindig van így...

Szóval lényeg a lényeg, ha szöveges tartalmaidnak keresel felületet választhatod a teljesen ingyenes BLOG.HU oldalt, vagy a WORDPRESS-t, amit alapvetően blogolásra fejlesztettek ki! Mik az előnyök és a hátrányok?

BLOG.HU - MIT NYERSZ VELE?

  • Ingyenes a használata!!!!
  • Könnyű kezelni
  • Könnyebben találhatsz követőket, olvasókat, mert sok blogra éhes felhasználó böngészi az új bejegyzéseket
  • Össze tudod kapcsolni a facebook oldaladdal, amit vállalkozásodnak létrehoztál
  • Vannak tök jó reszponzív sablonjai, mint amilyen ez is
  • A facebook megosztásoknál szereti, mert erős oldalnak érzékeli, ezért akár több követődnek megjeleníti a hivatkozást, amiben megosztasz egy tartalmat, mint például saját, kezdő szintű oldalad hivatkozásait
  • Ütős tartalom esetén kikerülhetsz az index2-re is, ami velem is előfordult már, és még ügyfelem is lett belőle! 
  • Választhatsz hirdetéses és hirdetésmentes felületet, előbbinél még némi pénzt is kereshetsz a konstrukcióval

ÉS MIT VESZÍTESZ?

Voltaképp egy aloldalad lesz, tehát a nagy BLOG.HU motorhoz tartozol, vagyis el kell viselned, hogy az url-ben megjelenik a blog szócska (ami főleg akkor tűnhet cikinek, ha nem blogger vagy, de szerintem így is jobb mint a semmi, erre nem kell nagyon ráparázni), meg úgy érezheted, hogy egy vagy a sok blog.hu-s oldal közül, ami a friss vállalkozói büszkeségednek fájhat. Na és lényegesen kisebb a mozgástered, mint pl egy saját Wordpress oldalnál, ahol tudsz csilli-villi design-t kreálni, rendezgeted a főoldal tartalmát, kapcsolati formod lehet, tök egyedi arculatod, stb. De hát valamit valamiért...

WORDPRESS OLDAL - MIT NYERHETSZ VELE?

  • Ha ügyes vagy, akár évi 7000 Ft-ból egy saját, személyes honlapod lehet
  • Amit kedvedre csinosíthatsz, a tartalmat rendezgetheted az oldalon
  • A domain nevedben nem lesz blog szócska, ezáltal google keresésekre is jobban megjelenik
  • Ingyenes bővítmények révén szuperjó funkciókat tudsz telepíteni magadnak - kapcsolati űrlapot, social media integrációt, webshopot, slideshow-t, idegesítő felugró ablakokat, boxokat, gombokat
  • Mivel a saját oldalad, jobban a magadénak érzed, tulajdonilag is a Tiéd lesz - hivatalosan is - a domain név, a tárhelyen lévő összes tartalom
  • Tudod alakítani a cikkek url-jét, amit keresőbaráttá tudsz tenni
  • Hatással lehetsz a képek "automatikus" alternatív szövegére, amibe szintén kulcsszavakat tudsz beépíteni
  • Le tudsz tölteni SEO (keresőoptimalizálás) szempontjából hasznos bővítményeket, melyek segítenek Neked, hogy jobb google találati helyet érj el

ÉS MIT VESZÍTESZ?

Veszíteni leginkább időt fogsz - mivel egy wp oldal kialakítása minimum napokat vesz igénybe, ha nagyon lassan tanulsz, akkor akár heteket is. Persze, ha megbízol valakit, akkor ugyan nem lesz ingyenes az oldal, de gyorsan elkészül, bár én ajánlom, hogy próbálkozz meg a saját melóval. Ahogy ebben a cikkben már írtam nagyon eltérő, hogy ki mennyiért készít Neked egy wp oldalt, de ha módod van rá, próbálkozz meg vele egyedül!

A másik ok, amit a blog.hu oldal előnyeinél már írtam is, hogy sok esetben - ez kizárólag saját tapasztalat - az algoritmusok erősebbnek ítélik meg a blog.hu-t tartalmazó hivatkozásokat, tehát azt látod, hogy egy-egy cikked sokkal több emberhez eljuthat facebookon, mint a saját, kezdő oldaladra mutató hivatkozással, melyet nem tekintenek annyira "hitelesnek" a robotok.

Összességében bloggerként szerintem kitűnő választás a blog.hu-n való indulás, és ha felduzzad a tartalom, bejön a blogolás és szeretnél kitörni, akkor ráérsz majd egy saját wp oldalt létrehozni.

Nem bloggerként akkor lehet jó a blog.hu, ha nem google-ös keresésekre mozdulsz, hanem építed a márkád a közösségi média felületeken, de szeretnél bővebb tartalmakat létrehozni, amihez kell egy honlap, de egyelőre 0 Ft befektetéssel.

Ha blogger vagy és már az indulásnál fontos, hogy nagyon egyedi legyen az oldalad, esetleg webshopot szeretnél, vagy érdekel a felhasználói viselkedés és szívesen játszol azzal, hogy mit hova tennél az oldalon, valamint nem csak a közösségi médián való megosztás, hanem akár google találat is fontos neked - na akkor érdemes lehet egyből a wordpress-hez nyúlni.

Hamarosan azt is megmutatom, hogyan tudsz pár kattintással domaint, tárhelyet venni, majd wordpress motort telepíteni és nekilendülni a saját honlapod fejlesztésének!!!!

My little web

Webes gyorstalpaló kisvállalkozóknak. Itt a helyed, ha nincs pénzed webfejlesztőre, vagy marketingesre, ha szeretnél vállalkozásodnak online jelenlétet gyorsan és szinten ingyen!

SZERZŐI JOGOK

Az oldal teljes tartalmát szerzői jogok védik. A fotók forrása: http://pexels.com

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása