My little web

Online eszköztár kisvállalkozóknak

Kell-e neked saját honlap?

web.jpegMiután elég gyakran találkozom valakivel, aki saját vállalkozásba fog és azzal kezdi az egészet, hogy neki saját webes felületre, vagyis egy honlapra van szüksége, gondoltam mesélek egy kicsit arról, hogy  - szerintem - mihez kell és mihez nem kell saját oldal és mire elég, ha csak a közösségi média felületeken vagy jelen. 

Weboldal nélkül nem vesznek komolyan...

Hogy ezt a mondatot hányszor hallottam már! Pedig szerintem nem feltétlenül szükséges egy weboldal ahhoz, hogy komolyan vegyenek. Egész menő éttermek, szolgáltatók is elvannak egyetlen facebook oldallal hiszen sok információt ott tudnak a legegyszerűbben megosztani magukról.

Gondolj bele! Ha az emberek más fórumokan, vagy kapcsolataikon keresztül hallanak rólad és rád keresnek a neten, nem érdekli őket, hogy honnan jön az információ, csak találják meg, gyorsan. Ha aktívan jelen vagy a facebookon, a vállalkozásodnak van egy naprakész facebook oldala, akkor ott mindent elérhetővé tehetsz, ami fontos. Bármilyen közösségi média felületen meg tudod adni az e-mail címedet és a telefonszámodat, ehhez nem kell saját oldalt létrehoznod! 

Induláskor a legfontosabb úgyis az, hogy:

  • megtalálják az elérhetőségeidet
  • meg tudják nézni az érdeklődők a referenciáidat, fotóidat, stb. 
  • lássák, hogy milyen szolgáltatásaid vannak,
  • üzenni tudjanak Neked és Te válaszolni tudj a megkeresésekre...

Erre például egy facebook page tökéletesen alkalmas. A facebook gyorsan, telefonról is szerkeszthető, fotókat feltöltesz, üzeneteket megválaszolsz ésatöbbi. Tehát, ha szolgáltató vagy és a webes felület elsősorban a kapcsolatfelvételről, vagy a közösségépítésről szól, kezdetnek elég lehet egy facebook oldal, hiszen ott is sok-sok információt tudsz magadról megosztani. 

Na de tegyük fel, hogy ennél többre vágysz és kell egy felület, ami csak a Tiéd, amitől "hivatalosan is" szolgáltatónak, vállalkozónak érzed magad. 

Ebben az esetben még mindig van legalább két út. Ha egyszerű, képes és szöveges, netán videós tartalmaid vannak és ezek lesznek az oldalon, teljesen ingyen lehet egy blog.hu oldalad, melyet némileg még testre is tudsz szabni.

És ez még mindig nem kerül egy forintodba sem. Még bloggernek sem kell lenned hozzá! A blog.hu oldalt sokan egyszerű honlapként használják, hiszen adott egy ingyenesen használható felület, melyet kidob a kereső, ahova fel lehet tölteni egy csomó mindent, anélkül, hogy tárhelyet kellene venned hozzá.

Ja igen, de el kell viselned, hogy a BLOG szócska benne van az url-edben. És lehet, hogy nem akarsz blogolni az oldalon, és lehet, hogy nagy slide-show-ra vágysz, vagy egy teljesen önálló megjelenésre. Na meg persze, szeretnéd ha tulajdonilag is a tiéd lenne a tartalom és szeretnél egy saját személyes domain nevet, blog szócska nélkül. 

WIX és társai

Tegyük fel, hogy még mindig nem akarsz sokat költeni az oldaladra és nem ciki, hogy valamilyen gyűjtőoldalhoz tartozol. Ekkor lehet jó egy WIX vagy más olyan portálon belül létrehozni egy honlapot, ahol nagyon felhasználóbarát a szerkesztőfelület, akár 2 óra alatt lehet egy csilli-villi honlapod, amit magadnak csináltál, akár saját domain névvel és minimális költségekkel. Ring Kata fotós ismerősöm például magának hozta össze a weboldalát, a https://www.tipegofoto.hu/ -t ahol fenn vannak az árai, referenciái és kapcsolatba is tud lépni vele az, aki akar. Ha azt szeretnéd, hogy még a kis hirdetősáv se legyen az oldalon, akkor viszont már költségesebb a dolog. 

És mikor jön képbe a WORDPRESS?

A wordpress az én kedvenc rendszerem, mert én is ebben tanultam meg egyszerű honlapokat létrehozni, minimális költségekkel, akár órák alatt. Még sokat fogok írni erről a rendszerről, hisz ennek az egész blognak az a célja, hogy megmutassa, olcsón is tudsz magadnak profi online megjelenést létrehozni! 

Miért zseniális a wordpress?

  • mert ingyenesen használható - csak domain névre és tárhelyre van szükséged (ez évi 7-8000 Ft)
  • mert az alaprendszerhez letöltött, jórészt ingyenes bővítményekkel akár még webshopod is lehet
  • mert nagyon sok design érhető el akár ingyen, vagy egyszeri költséggel
  • mert rengetegen használják és emiatt minden kérdésedre választ kaphatsz valamilyen fórumon
  • mert így kézbe veheted az oldalad keresőoptimalizálását is, amivel eladni tudsz
  • mert később is tudod szerkeszteni az oldalt, saját magad tudod a kinézetet, a stílust, a betűtípust formálni, ahogy alakul az arculatod.

Viszont a legfontosabb kérdés még mindig az, kell-e neked saját honlap? Nem biztos, hogy vállalkozásod online jelenlétét ezzel kell kezdened, ha mondjuk blogger vagy, vagy szolgáltató, ugyanakkor elengedhetetlen egy oldal, ha szeretnél google adwords hirdetni, webshopot létrehozni vagy eladni az oldalon. 

 

 

My little web

Webes gyorstalpaló kisvállalkozóknak. Itt a helyed, ha nincs pénzed webfejlesztőre, vagy marketingesre, ha szeretnél vállalkozásodnak online jelenlétet gyorsan és szinten ingyen!

SZERZŐI JOGOK

Az oldal teljes tartalmát szerzői jogok védik. A fotók forrása: http://pexels.com

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása